Nowość

Nacomi Olej tamanu nierafinowany 30 ml

  • Olej Tamanu - zimnotłoczony, nierafinowany. Już starożytne, polinezyjskie plemiona odkryły cudowne właściwości oleju Tamanu. Przez mieszkańców stosowany był jako lek na wiele schorzeń i chorób.
Producent: Nacomi
Kod produktu: 30 ml: 5
23,25 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę. Dlatego oferujemy Ci wygodny system zwrotów.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Ten towar jest dostępny w naszych sklepach

Możesz kupić ten produkt bez składania zamówienia internetowego w jednym z naszych sklepów w Twojej okolicy. Sprawdź w których punktach produkt jest dostępny od ręki.
Sprawdź dostępność

Olej Tamanu - zimnotłoczony, nierafinowany.

Co to jest?

Już starożytne, polinezyjskie plemiona odkryły cudowne właściwości oleju Tamanu. Przez mieszkańców stosowany był jako lek na wiele schorzeń i chorób. Dzisiaj jego cudowny wpływ na skórę docenią posiadaczki cery trądzikowej i problematycznej.
Jeśli wypryski nie zniknęły wraz z okresem dojrzewania, olej Tamanu powinien na stałe zagościć w Twojej kosmetyczce.
Drzewo Tamanu jest charakterystyczne dla rejonów południowej Azji i Afryki. Jego właściwości są znane od wieków, już starożytne plemiona wykorzystywały poszczególne części drzewa do leczenia wielu przypadłości i chorób. Drzewo uważane było za święte i zamieszkiwane przez niewidocznych bogów. Po dziś dzień doceniamy lecznicze właściwości najpopularniejszego specyfiku wytwarzanego z tego drzewa, czyli oleju Tamanu, który jest otrzymywany poprzez wytłaczanie wysuszonych pestek z dojrzałych owoców. Byśmy mogli cieszyć się drogocennymi właściwościami oleju musi zostać zużyte 100 kg owoców, na otrzymanie 5 kg oleju. Jest to jeden z czynników wpływających na dość wysoką cenę. Jednak działanie rekompensuje poniesione koszty.

Skład i Właściwości:

Olej Tamanu to w 100% naturalny zimno tłoczony, o charakterystycznym ziołowym, odrobinę korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty w kolorze żółtym - do brunatnego. Sprowadzamy do wprost z z dalekiego Madagaskaru. Wykazuje niesamowite właściwości gojące, przeciwzapalne dlatego jest wspaniałym rozwiązaniem dla posiadaczek cery tłustej i problematycznej.
• goi blizny, zranienia i drobne zadrapania
• niespotykane właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne
• wspomaga leczenie trądziku
• ma silne działanie rozjaśniające blizny
• działa przeciwgrzybicznie i antyoksydacyjnie
• zwalcza wolne rodniki
• wzmacnia barierę lipidową
• hamuje ubytek wody w skórze
• nawilża
• działa regenerująco i łagodząco
• doskonale radzi sobie ze świeżymi rozstępami
• posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy i oleinowy)
• bardzo dobrze sprawdzi się w leczeniu ukąszeń owadów
• łagodzi odmrożenia, stany zapalne i opryszczkę
• polecany przy łuszczycy, trudno gojących się odmrożeniach i owrzodzeniach

Jak używać?

Olej Tamanu już przy niewielkiej ilości wykazuje intensywne działanie, dlatego przy wypryskach, trądziku i bliznach poleca się stosowanie go punktowo bezpośrednio na skórę.
W celu zwiększenia właściwości pielęgnacyjnych mieszamy kilka kropli oleju z ulubionym kremem lub balsamem.
Przy codziennej pielęgnacji możemy niewielką ilość oleju wklepać w wilgotną skórę twarzy, szyi i dekoltu.
Tamanu możemy połączyć z kwasem hialuronowym w celu uzyskania dwufazowego nawilżacza. Świetnie sprawdzi się przy cerze suchej (dodajemy większą porcję oleju) a także dla cery tłustej (w tym przypadku zmniejszamy ilość oleju).
Dla osób stosujących peelingi kwasami czy retinole, sprawdzi się w roli kuracji łagodzącej.

Ciekawostki:

Owoce drzewa Tamanu są jadalne, a w smaku przypominają jabłka. Pierwsze informacje na temat tego drzewa pojawiły się w Polinezji, gdzie tamtejsze plemiona traktowały go jak święty podarunek od natury.

Przeznaczenie:

Skóra trądzikowa, problematyczna, mieszana, tłusta. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie, rzęsy.

  • facebook
  • googleplus1
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
ZAMKNIJ
pixel